(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Topený závin -křehoučký jak cukroví.
Potřebné ingredience
Na těsto : 40 dkg hladké mouky,30 dkg Stely,špetka soli,2 dkg droždí,1 pol.lžíce mlet.cukru,6 pol.lžic mléka,1 pol.lžíce rumu.
Na náplň:jablka,ml.cukr,vanilkový cukr,skořici,hrozinky.
Na posypání těsta : Koka sušenky a ořechy.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a dáme do studené vody na hodinku kynout.Podle obrázků uvidíte jak těsto vyplave na povrch,když je nakynuté.
Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem,skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů,nemusíme vymazávat.
Upečeme do růžova.
Závin je křehký a moc dobrý.
Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem,skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů,nemusíme vymazávat.
Upečeme do růžova.
Závin je křehký a moc dobrý.
těsto dáme do studené vody.
Tak krásně vyplave,když nakyne.
Vyválíme placku a posypeme koka a oříšky
upečeno a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dada34
(upraveno)
17. 4. 2012, 9:33
aknalb6677
(upraveno)
4. 2. 2011, 17:31
jitkaad
(upraveno)
17. 12. 2008, 22:30
Táni,prosím Vás,může se použít i sušené droždí?Bude to mít stejný kynoucí účinek pod tou vodou,jako s těma nesušenýma????Závin vypadá fakt dost mňamózně,ráda koukám do vašich receptů,jste
backa
(upraveno)
18. 12. 2008, 7:24
@jitkaad
Jituš,to Vám nepovím tohle těsto jsem nedělala ještě se sušenými kvasnicemi.Tak to Vám asi neporadím. Ale je moc dobrý.Vlastně z toho těsta dělám cukroví podvodnice.Pak jsem vyzkoušela závin a moc nám chutnal a tak od té doby dělám z toho těsta i jiné moučníky. Táńa
jitkaad
(upraveno)
18. 12. 2008, 8:53
@backa
moc díky já jen,že sušených mám hodně,ale koupim radši kostku,ať takovou dobrotu nepokazím a du na to
jaruninka
(upraveno)
8. 11. 2008, 19:05
prosím, ten závin rolujete jako roládu nebo jen jablka doprostřed a okraje přehnout přes sebe. mám strach aby se jako rolovaný propekl
backa
(upraveno)
8. 11. 2008, 21:42
@jaruninka
Jaruško,závin zaroluji ,krásně se propeče
Helus1
(upraveno)
8. 11. 2008, 18:37
Dobrý večer musíme udělat kvásek nebo tam do mouky stačí rozdrobit kvasnice?Asi si budete myslet že jsu natvrdlá ale když nevím tak se musínm poradit
backa
(upraveno)
8. 11. 2008, 21:41
@Helus1
Helenko,dobrý večer Já si nasypu mouku udělám ďolík rozdrobím kvasnice zaliji trošikou mléka a nechám je rozpustit a pak zpracuji v těsto a dám do vody nakynout.
Helus1
(upraveno)
8. 11. 2008, 21:50
@backa
Takže udělala jsem to zrovna špatně,ale neva chybama se člověk učí.Závin je upečený akorát mi tak trošku popraskal,ale pevně doufám že mojím 4dětem a manželovi to vadit nebude Příště jak to budu dělat znovu udělám tak jak jste mi poradila
stambi
(upraveno)
31. 7. 2008, 20:20
tak to určitě vyzkouším.Musí být Stela nebo může být jiná značka?
backa
(upraveno)
25. 8. 2008, 8:50
@stambi
Může být i jiná značka,na tom nezáleží.
backa
(upraveno)
31. 7. 2008, 21:22
@stambi
Může být i jiná značka nějaký tuk prostě.
silviakov
(upraveno)
31. 7. 2008, 17:41
to urcite niekedy skusim
hajcena
(upraveno)
28. 7. 2008, 7:41
Teď o víkendu jsem dělala tento závin - fakt jsem tomu nevěřila, ale povedl se . A dneska už není nic . Díky za inspiraci
backa
(upraveno)
31. 7. 2008, 16:45
@hajcena
Hani,já děkuji,že jste vyzkoušela a byla jste spokojená
melisanda
(upraveno)
1. 7. 2008, 13:21
Pani Tatjano,zavin skutečně vyborny opravdu mě mile překvapilo jak to v ty vodě vykynulo,takovi těsto jsem eště nejedla a to mam receptu moře opravdu vyborny
backa
(upraveno)
1. 7. 2008, 13:30
@melisanda
Děkuji Evi,jsem ráda,že jste byla spokojená a že chutnalo
Záhoráčka
(upraveno)
26. 6. 2008, 7:48
Určite skúsim
Záhoráčka
(upraveno)
25. 8. 2008, 8:49
@Záhoráčka
Už som ho túto nedeľu aj vyskúšala, syn mi ho aj vyfotil mobilom, ale ešte mi ho nedal do PC. Páčil sa nám, určite som ho nepiekla posledný krát. A musím povedať, že s tým kysnutím v studenej vode je to dobrý nápad. Ďakujem za skvelý receptík
backa
(upraveno)
26. 6. 2008, 9:27
@Záhoráčka
Vyzkoušejte a písněte jak Vám chutnalo
borufkajana
(upraveno)
25. 6. 2008, 18:05
Takto se přece dává kynout i vánoční cukroví.Je potom vyfouklé a moc křehoučké. Určitě to zkusím jen kolik děláte prosím šišek? Potom dám také vědět
backa
(upraveno)
25. 6. 2008, 18:21
@borufkajana
Přesně Jani i podvodnice se tak dělají Já jsem udělala dvě velké,ale mohou být i tři menší.Jak mám na fotce . Je moc dobrý , z tohoto těsta dělá moje maminka záviny. Vyzkoušejte uvidíte jak budete spokojená ,těsto se netrhá.
Vrsovanda
(upraveno)
25. 6. 2008, 16:33
To vypada moc dobre. Musim to zkusit. Co mne nevic na tom laka je nechat testo kynout ve studene vode. To uprimne receno vidim poprve . Az to udelam necham vedet jak to dopadlo.
backa
(upraveno)
25. 6. 2008, 18:23
@Vrsovanda
Budu ráda,když mi dáte vědět jak jste byla spokojená Táňa